VÄLJA RÄTT KASSASYSTEM

VAD SKA MAN TÄNKA PÅ NÄR MAN VÄLJER KASSASYSTEM?

Kassasystem, eller POS (Point of sale), är navet i er verksamhet. Att välja rätt kassasystem är av största vikt för hur den dagliga driften flyter på och det finns flera saker att fundera över.

Välja rätt kassasystem

HAR KASSASYSTEMET RÄTT FUNKTIONER FÖR ER VERKSAMHET?

Olika verksamheter har olika behov. En restaurang har andra behov än en butik eller frisör. I en restaurang är det viktigt att servisen snabbt kan skicka beställningar till köket och att köket snabbt kan meddela servisen när en maträtt är klar att hämtas upp. Det är också viktigt att ha koll på vilka bord som har fått sin mat, vad de har beställt och om de väntar på något mer från köket. Även tilläggstjänster som optimerar flödet för verksamheten och effektiviserar personalens arbete är värda att överväga.

I en butik handlar behoven mer om att kunna koppla på våg och skanner, lagerhantering och kundlojalitet. Ni kanske är i behov av självbetjäningskassor?

Gäller det en frisörsalong eller annan mindre verksamhet? Kanske torghandel eller foodtruck? Då kan det vara andra behov så som mobilitet och kassans storlek som är viktigast.

Driver ni en blandad verksamhet med både restaurang eller café och butik? Många kassasystem är branschspecifika så se till att välja ett som kan hantera alla era behov i ett och samma system.

HAR KASSASYSTEMET INTEGRATIONER TILL ANDRA PROGRAM?

För att minska mängden manuellt arbete är integrationer till bokföringssystem som Fortnox eller Björn Lundén att rekommendera. Även personalhantering via till exempel Personalkollen har stora fördelar av att kunna integreras med kassasystemet för en bättre överblick och större insikter kring verksamheten i stort. Att automatisera så mycket som möjligt innebär mer tid över till att faktiskt driva er verksamhet!

HUR ANVÄNDARVÄNLIGT ÄR KASSAYSTEMET?

Kassasystemet ska vara ett hjälpmedel som får driften att flyta på smidigt och ska hjälpa er att effektivisera och förenkla försäljningsprocessen. Det måste därför vara enkelt att använda för alla i personalen och ska kunna skräddarsys efter hur ni jobbar i er verksamhet. Ett enkelt och intuitivt gränssnitt gör stor skillnad!

STATIONÄRT ELLER MOBILT KASSASYSTEM?

För många är driftsäkerheten det viktigaste — att kassasystemet alltid funkar oavsett vad som händer. En stationär PC-kassa med en fysisk kontrollenhet har fördelen att det alltid går att ta betalt med kort och swish, även om internet slutar fungera. Har ni högt tryck och behov av snabba betalningar är detta helt klart att rekommendera. Till detta kan ni sedan använda er av mer mobila lösningar i form av trådlösa kortterminaler eller digitala beställningar från mobil eller expresskassa.

Läs mer om TruePOS 

Är det istället mobiliteten och smidigheten av att kunna ta med kassan överallt det viktigaste? I så fall är ett enkelt mobilt och molnbaserat kassasystem med lång batteritid det bästa.

Läs mer om TruePAD 

HAR VERKSAMHETEN BEHOV AV TILLGÄNGLIG SUPPORT DYGNET RUNT?

Tekniska problem kan alltid uppstå. För att ni inte ska behöva stöta på problem i den dagliga driften är det viktigt att välja en kassaleverantör som har en snabb support som alltid är tillgänglig.

ÄR KASSASYSTEMET GODKÄNT AV SKATTEVERKET?

Det är viktigt att ni använder ett kassaregister som är godkänt av Skatteverket. Våra kassasystem är tillverkardeklarerade hos Skatteverket, vilket innebär att de är testade och uppfyller kraven i Skatteverkets föreskrifter (SKVFS 2014:9).

Ni är alltid välkomna att kontakta oss när ni har frågor eller vill ha mer information om våra kassasystem för restauranger, butiker eller frisörer.

 info@kassacentralen.se 040-30 60 10

Boka ett möte

Är du intresserad och vill veta mer?
Hör av dig eller låt oss kontakta dig!