fbpx
TruePOS by Kassacentralen

TruePOS kassasystem för restaurang

TruePOS är vårt egenutvecklade kassasystem som har alla smarta funktioner ni behöver för att driva restaurang. Det är användarvänligt och enkelt att jobba med. Vi anpassar systemet för att passa just er och har skräddarsydda funktioner och tillbehör. Kassorna kommer med en lätthanterlig touchskärm och tydlig kunddisplay.

Nyfiken på hur TruePOS kan hjälpa er att jobba smartare?

TruePOS kassasystem för restaurang

Skräddarsydda funktioner

Bongsortering

Dela upp bongarna till olika bongskrivare i kök och bar.

FRAM/VÄNTA

Låt servisen kommunicera med köket med hjälp av fram/vänta-systemet, antingen från en kassa eller allt-i-ett-terminal.

BORDSHANTERING

Se bordskarta och dela notor med stolsystem.

Presentkort & lunchkort

Skapa kundlojalitet genom presentkort eller lunchkort.

PAKETPris på artiklar

Ställ in paketerbjudanden i kassan på vissa artiklar och rabatten dras av automatiskt.

ARTIKELRÄKNARE

Håll koll på hur många dagens lunch ni har kvar, eller hur många ni har sålt, direkt i kassan.

SERVItörsinlogg

Ha ett inlogg för varje servis för att kunna följa statistik och se dricks.

tidsinställda prisnivåer

Ställ in andra priser på vissa artiklar under en bestämd tidsperiod som till exempel After Work.

Multipay

Använd flera kortterminaler till samma kassa för att effektivisera flödet.

En helhetslösning för restaurang

Med TruePOS får ni ett komplett  kassasystem för att enkelt kunna ta betalt i restaurangen. Vi hjälper er att skräddarsy era flöden för att kunna ge kunderna service i världsklass. Och för att ge personalen rätt förutsättningar för att göra ett bra jobb.

TruePOS Kassasystem för restaurang
TruePOS Kundisplay swish

SMART KUNDDISPLAY

Använd kassans kunddisplay till att visa bildspel och video! Med Swish Handel-integrationen visas en unik QR-kod som är enkel för kunden att skanna, och en betalningsbekräftelse kommer in i kassan när köpet är klart.

Support & garanti

Tack vare hyresavtal erbjuder vi support och assistans på hela betalsystemet under avtalstiden. Tillsammans med full garanti, löpande mjukvaruuppdateringar, nya funktioner och back-up ger vi er en trygghet och försäkran mot oväntade kostnader. Vi strävar alltid efter en lång kundkontakt där vi ser till att ni är 100% nöjda.

Fördelar med TruePOS

Vår målsättning är att erbjuda en trygg och säker helhetslösning som hjälper er att effektivisera och förenkla försäljningsprocessen. Här är några exempel på vad TruePOS kan göra för er:

  • Följ försäljningen via TrueCLOUD direkt i mobilen eller datorn
  • Skräddarsydda funktioner och tillbehör för restaurang, bar och nattklubb
  • Minska manuellt arbete med integration till bokföringssystem och personalliggare
  • Fakturera direkt från kassan med möjlighet för samfakturering
  • Spara kvittopapper med digital papperskorg

DEN DIGITALA RESTAURANGEN

Minns du när en kassa var till för att registrera försäljning och få ut ett kvitto? När du behövde slå in samma belopp en gång till i kortterminalen och få ut ytterligare ett kvitto? I restaurangen kunde gästerna få höra att de behövde ”gå fram till kassan”, efter att ha fått en pappersnota vid bordet. Servisen sprang fram och tillbaka mellan borden, köket och kassan, skrev ner allt på ett block för att sedan slå in det i kassan. Behövde ett annat sällskap hjälp samtidigt fick de lov att vänta in servisens springrunda först. I lunch- och snabbmatsrestaurangen stod en personal i kassan under rusningstid för att slå in alla beställningar, medan köket ropade ut de som var färdiga.

Visst är det skönt att det inte ser ut så längre? Idag har varje servis hela kassasystemet i fickan vart de än går. Beställningar, köksmeddelanden, bordskarta, betalning och kvittoskrivare — allt i en trådlös kortterminal på höften. Eller så tar gästerna hand om sina egna beställningar med mobilen via QR-koder på bord. Då får servisen mer tid över till att prata med gäster och rekommendera mat och dryck.

I snabbmatsrestaurangen jobbar alla i köket medan gästerna sköter beställningen själva i en självservicekiosk eller mobilen. De följer sin beställning på en upphämtningsskärm och hämtar den när den är klar.

En ny vardag utan papper

I vår nya digitala värld behöver vi inget papper. Papperskvitton, anteckningsblock och pappersbongar är ett minne blott. Servisens anteckningsblock har blivit en touchskärm i en kortterminal. Kökets bongskrivare har bytts ut mot en lättöverskådlig touchskärm på väggen. Och vill gästen inte ha kvitto behöver det inte ens skrivas ut.

Allt manuellt arbete med att lägga in dagsrapporter i bokföringssystemet är också borta tack vare smarta integrationer. Nu finns det mer tid över till att analysera ekonomin och optimera verksamheten.

Idag består restaurangens vardag av mindre spring och mer tid för bättre service. Kassasystemet används inte bara för att registrera försäljning. Det är navet i verksamheten. Och medan kassan numera snarare jobbar i bakgrunden träder i stället de nya smarta verktygen fram i centrum. Tack vare den här utvecklingen har vi kunnat skapa smartare flöden och bättre lönsamhet för tusentals restauranger.

Vi hjälper er att jobba smartare!

Boka demo hos Kassacentralen

Vad säger våra kunder?

”Kassacentralen har sjukt bra support som alltid är trevliga och pedagogiska. Man känner sig sedd som kund.”

”En fantastisk produkt och enastående leverans av kundservice. Utan tvivel ett av de mest driftsäkra kassasystemen marknaden har att erbjuda.”

”Integrationen till bokföringen sparar mycket jobb och utskrifter och underlättar för översikten. Det blir också en trygghet att ha allt sparat digitalt

JOBBA SMARTARE MED TRUEPOS!

TRUEPAY ALLT-I-ETT

Spara steg i restaurangen och snabba upp er service! Med vår trådlösa Allt-i-ett-terminal kan servisen ha kassan i fickan överallt. Bonga in beställningar till kök och bar, framma rätter, dela nota och ta betalt med kvittoutskrift i en och samma enhet!

TRUEPAY KASSAKOPPLAD

Använd vår kassakopplade kortterminal för en smidigare kassaupplevelse! Att ha samma leverantör till kortterminalen som till kassan innebär en enda support för hela betalsystemet. Terminalen kan ta flera kort på samma köp. Självklart finns tillhörande stativ.

TRUEAPP

Låt gästerna själva beställa online för Takeaway eller Eat-in. Gästerna beställer med mobilen och betalar enkelt med kort eller Swish. Bongen går till kök och bar och all försäljning registreras i kassan.

Chef Channel Digitalt bongsystem

CHEF CHANNEL

Håll ordning på bongarna och spara papper med ett digitalt bongsystem! Ha en eller flera touchskärmar i kök och bar och skicka fram när det är färdigt. Bongarna sorteras till rätt skärm och efter förrätt, varmrätt och dessert.

TruePOS Självserviceskiosk

SJÄLVSERVICEkiosk

Öka försäljningen med tillvalsbeställningar! I kiosken gör gästen sin egen beställning och betalar direkt. Bongen skrivs ut i kök och bar och registreras i kassan. Kombinera med Chef Channel och Customer Channel för en 100% digital process.

Customer Channel upphämtningsskärm

Customer Channel

Snabba upp utlämningen med en upphämtningsskärm! Skicka fram ordrar från Chef Channel och ordernumret dyker upp på skärmen. Kombinera med Självservicekiosk och TrueAPP för en 100% digital process.

Procentdricks TruePAY

PROCENTDRICKS — SERVISENS BÄSTA VÄN!

Kommer du ihåg när dricksen skulle anges med totalbelopp? När gästerna envisades med att skriva sin pinkod i stället? Eller avrunda beloppet upp till närmaste tiotal? Med procentdricks är livet så mycket lättare. Det är enkelt att välja mellan 5, 10 och 15 procent och slippa räkna själv. Att inte dricksa någonting går givetvis bra det med. Oavsett blir valet enklare och betalningen snabbare för både gäst och servis.

Vår integration till Personalkollen personal- och lönesystem automatiserar fördelningen av dricksen, enligt era satta regler. Jobbar ni med personlig dricks löser ni detta genom att använda olika servitörsinlogg i kassorna och terminalerna.

SKRÄDDARSY ERT RESTAURANGSYSTEM OCH EFFEKTIVISERA FLÖDET

Du som driver restaurang vet att flödet är viktigt. Servisen behöver ha full koll på gästerna — dryckesbeställningar, vilka bord som väntar på mat, vilken rätt de väntar på eller om det är dags att betala. Att kunna bonga in beställningar, framma rätter, dela nota och ta betalt direkt i en handterminal sparar många steg för varje servis.

Köket behöver veta vilka maträtter som ska ut först, tajma alla rätter som ska till samma bord och vara beredda när en rätt blivit frammad av servisen. Genom att få upp bongarna på en skärm får kockarna en överblick över alla rätter sorterade efter förrätt, varmrätt och dessert. Det är tydligt när rätterna ska ut och det finns en artikelräknare som gör det lätt att hålla koll på om något håller på att ta slut.

Vi har lång erfarenhet av att skräddarsy kassasystem för restaurang och skapa effektiva flöden mellan kök och servis, och vice versa. När kommunikationen mellan kök och servis fungerar får ni ett effektivt flöde med nöjda gäster som får sina beställningar i rätt tid.

Digitalt bongsystem

VAD SKA DU TÄNKA PÅ NÄR DU VÄLJER KASSASYSTEM FÖR DIN RESTAURANG?

Kassasystem, eller POS (Point of sale), är navet i er verksamhet. Att välja rätt kassasystem är av största vikt för hur den dagliga driften flyter på och det finns flera saker att fundera över när du ska välja kassasystem till din restaurang.

VILKA FUNKTIONER BÖR ETT KASSASYSTEM FÖR RESTAURANG HA?

Olika verksamheter har olika behov. En restaurang har andra behov än en butik eller frisör. I en restaurang är det viktigt att servisen snabbt kan skicka beställningar till köket och att köket snabbt kan meddela servisen när en maträtt är klar att hämtas upp. Det är också viktigt att ha koll på vilka bord som har fått sin mat, vad de har beställt och om de väntar på något mer från köket. Även tilläggstjänster som optimerar flödet för verksamheten och effektiviserar personalens arbete är värda att tänka på.

Här är några viktiga funktioner att överväga:

1. Menyhantering

Kassasystemet bör enkelt kunna hantera restaurangens meny, inklusive att lägga till, ändra och ta bort rätter. Det bör också kunna hantera speciella erbjudanden, kampanjer och prisjusteringar.

2. Beställningshantering

Det är viktigt att kassasystemet kan ta emot och hantera beställningar från olika källor, såsom bordsservering och onlinebeställningar för takeaway och utkörning. Det måste också ha möjlighet att skriva ut bongar i köket eller skicka dem till en digital skärm ( Digital kitchen display).

3. Betalningshantering

Kassasystemet behöver kunna hantera olika betalningsmetoder, såsom kontanter, kreditkort, betalning via mobilappar och presentkort. Det bör också kunna hantera fakturor och olika valutor om restaurangen har internationella kunder.

4. Personalhantering

Kassasystemet bör kunna integreras med personalsystem för att kunna följa schemaläggning och löner tillsammans med försäljningsstatistiken. Det bör också kunna hantera olika behörighetsnivåer och roller för att säkerställa att endast behörig personal kan utföra vissa uppgifter, som att ge rabatter eller göra returer.

5. Rapportering och analys

Kassasystemet behöver ha stöd för att få ut rapporter och statistik för att ge restaurangen insikter om försäljning, lönsamhet och trender. Det behöver kunna visa försäljningsstatistik per dag, vecka, månad eller år, och kunna jämföra dessa siffror med tidigare perioder.

6. Integration med andra system

Ett kassasystem för restauranger bör kunna integreras med andra viktiga system, såsom personalhanteringssystem och redovisningssystem. Detta möjliggör en smidig och effektiv informationsöverföring mellan olika delar av restaurangens verksamhet och minska risken för felaktig eller dubbelregistrering av data.

Det är viktigt att välja ett kassasystem som inte bara uppfyller dagens behov, utan också har potential att växa och anpassa sig till restaurangens framtida behov. Det bör vara lätt att använda och ha ett intuitivt gränssnitt för att minimera inlärningskurvan för personalen. Det behöver också vara driftsäkert och kunna hantera stora mängder data och transaktioner utan att bli långsamt eller krascha.

HAR KASSASYSTEMET INTEGRATIONER TILL ANDRA PROGRAM?

För att minska mängden manuellt arbete är integrationer till bokföringssystem som Fortnox eller Björn Lundén att rekommendera. Även personalhantering via till exempel Personalkollen har stora fördelar av att kunna integreras med kassasystemet för en bättre överblick och större insikter kring verksamheten i stort. Att automatisera så mycket som möjligt innebär mer tid över till att faktiskt driva er restaurang!

HUR ANVÄNDARVÄNLIGT ÄR KASSASYSTEMET?

Kassasystemet ska vara ett hjälpmedel som får driften att flyta på smidigt och ska hjälpa er att effektivisera och förenkla försäljningsprocessen. Det måste därför vara enkelt att använda för alla i personalen och ska kunna skräddarsys efter hur ni jobbar i restaurangen. Ett enkelt och intuitivt gränssnitt gör stor skillnad!

STATIONÄRT ELLER MOBILT KASSASYSTEM?

För många är driftsäkerheten det viktigaste — att kassasystemet alltid funkar oavsett vad som händer. En stationär PC-kassa med en fysisk kontrollenhet har fördelen att det alltid går att ta betalt med kort och swish, även om internet slutar fungera. Har ni högt tryck och behov av snabba betalningar är detta helt klart att rekommendera. Till detta kan ni sedan använda er av mer mobila lösningar i form av trådlösa kortterminaler eller digitala beställningar från mobil eller expresskassa.

HAR VERKSAMHETEN BEHOV AV TILLGÄNGLIG SUPPORT DYGNET RUNT?

Tekniska problem kan alltid uppstå. För att ni inte ska behöva stöta på problem i den dagliga driften är det viktigt att välja en kassaleverantör som har en snabb support som alltid är tillgänglig.

Är kassaregistret godkänt av Skatteverket?

Det är viktigt att du använder ett kassaregister som är godkänt av Skatteverket. Vårt kassasystem för restaurang är tillverkardeklarerat hos Skatteverket, vilket innebär att det är testat och uppfyller kraven i Skatteverkets föreskrifter (SKVFS 2014:9).

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor eller vill ha mer information om vårt kassasystem för restauranger.

Kassasystemet — en central del i den operativa driften av restaurangen

Kassasystemet är en central del i den dagliga driften av en restaurang. Det är därför viktigt att det kassasystem ni väljer har alla funktioner som ni behöver. Det kan gälla alltifrån integrationer med andra system som bokföringsprogram, personal- och lönesystem eller tappmätare, till smarta funktioner som effektiviserar det operativa arbetet i restaurangen.

Kassasystem med restaurangintegrationer

VARFÖR SKA DU VÄLJA VÅRT KASSASYSTEM FÖR RESTAURANG?

Vi erbjuder ett kassasystem som är speciellt utformat för restaurang och ert behov. Här är några skäl att välja oss:

  • Anpassat till restaurangbranschen

Vårt kassasystem är utformat med restaurangernas behov i åtanke. Kassan har alla funktioner som krävs för att effektivt hantera försäljning, orderhantering, inventering, personalhantering och rapportering.

  • Enkel användning

Vi har fokuserat på att göra vårt kassasystem lätt att använda och ha ett intuitivt gränssnitt. Det gör att dina anställda snabbt kan lära sig och använda systemet utan problem.

  • Flexibilitet och anpassningsbart

Vårt kassasystem kan anpassas efter dina specifika behov och krav. Vi förstår att varje restaurang är unik och vi strävar efter att erbjuda en lösning som passar just din verksamhet.

  • Tillförlitlighet och support

Vi garanterar att vårt kassasystem är pålitligt och stabilt. Dessutom erbjuder vi kontinuerlig support och hjälp för att säkerställa att du får bästa möjliga upplevelse med vårt system.

  • Integration och skalbarhet

Vårt kassasystem kan enkelt integreras med andra företagssystem och verktyg som du redan använder. Dessutom kan systemet enkelt skalas upp eller ned efter behov, vilket gör det lämpligt för restauranger i alla storlekar.

Vanliga frågor

Måste jag skriva ut ett fysiskt kvitto?

Nej! I TruePOS kan du välja att slänga kvittot i en digital papperskorg (om kunden inte vill ha det alltså), helt enligt Skatteverkets regler. Så sparar du både pengar och på miljön!

Läs mer på Skatteverket

Vad händer om internet slutar fungera?

Tack vare att TruePOS har en fysisk kontrollenhet, snarare än en molnbaserad, kan du använda kassan offline och ta betalt med Swish eller kontanter.

Har TruePOS integration till bokföring?

Ja! TruePOS kan integreras med tre olika bokföringsprogram. Använder du ett annat kan ni istället få SIE-filer skickade till bokföringen automatiskt.

Läs mer om integrationer

Swish Handel eller Swish Företag?

Har du Swish Handel i kassan får du en betalningsbekräftelse när köpet är klart, vilket du inte får med Swish Företag. Dessutom dyker en unik QR-kod upp på kassans kunddisplay för kunden att skanna. Betalningen blir alltså både smidigare och säkrare med Swish Handel!

Läs mer om Swish

Har ni lösningar för event och festivaler?

Ja! Du kan korttidshyra kassor och kortterminaler av oss. Vår smidigaste lösning för event är vårt helt mobila kassasystem TruePAD som har kassa, kort och kvittoskrivare i en enda enhet!

Läs mer om vårt mobila kassasystem TruePAD

Paddy´s bar och restaurang är en av Malmös mest välkända mötesplatser, alldeles intill Stortorget i Malmö. De ligger mitt i den vackra Lejonpassagen som skapar en mysig uteservering, som gjord för mingel och liveband. Utöver restaurangen och utebaren har de en av nordens största ginbarer, med lika mycket vin som gin. Här är det mingel och smårätter som gäller, till oändliga variationer på Gin och tonic.

Totalt har de 4 TruePOS i restaurangen och ginbaren och 20 TruePAY Allt-i-ett-terminaler. Tack vare handterminalerna har de kunnat minska antalet kassaplatser från 6 till 4 och i utebaren klarar de sig med enbart Allt-i-ett-terminaler.

Klang Market är en expanderande restaurangkedja som kallar sitt koncept för ”relaxed fun dining”. I en avslappnad miljö serverar de mat från världens alla hörn och härliga drinkar. Idag har de restauranger under tre varumärken i flera städer och fortsätter att växa. De var sugna på att byta kassasystem och vi fick äran att installera TruePOS på flera av dem.

De jobbar mycket med TruePAY Allt-i-ett-terminaler och trivs bra med det effektiva arbetssättet som det ger. De gillar även procentdricksen som underlättar för de gäster som vill ge och snabbar dessutom upp processen.

På flera av deras restauranger har de också börjat med QR-koder på bord på uteserveringen. Det snabbar upp beställningstillfället och gästerna slipper vänta in en servis varje gång de vill ha något mer.

FLER branscher

Nyfiken på en annan bransch? Läs mer om TruePOS för fler branscher här!