fbpx

Kvarteret Erikstorp är, precis som det låter, ett kvarter med ett par olika restaurangkoncept i Landskrona. Det drivs av Ludvig Odeholm och Dion Liljegren i samarbete med Jonas Westerberg, som även driver Mötesplats Borstahusen med stugor och camping precis intill. De använder TruePOS kassasystem i alla delar av versamheten.

Erikstorp restaurang
Ludvig och Dion
Mötesplats Borstahusen

Brasseriet ligger i direkt anslutning till Landskrona GK:s avslutningshål. Golfspelarna kan slå sig ner på uteserveringen och njuta av comfort-food så som grillade mackor, hamburgare och Fish n chips, som de enkelt beställer via deras app eller beställningssida från TrueAPP. Från klockan 8 på morgonen serveras det frukost, antingen som paket eller a la carté.

Brasseriet
Onlinebeställning qr-kod

Lunchen på Erikstorp serveras måndag–fredag med dagens lunch, som förnyas varje vecka. Här kör de med TrueAPP onlinebeställningar via en QR-kod på varje bord. Gästens beställning bongas in på rätt bord i köket så att servisen kan servera maten till rätt bord. I pizzerian får man Erikstorps version på enligt dem världens mest geniala maträtt gjord på en deg som fått kalljäsa i 24h och sedan bakats i en 400 grader varm stenugn.

Erikstorp uteservering
Erikstorp

Kvällskonceptet på Erikstorps restaurang kallar de för Matresan. Tanken är att gästerna ska få upptäcka världen genom den mat och dryck som serveras. Menyn är som en matresa genom alla världens kök med flera mellanrätter. Varje månad tar 10 nya länder plats på menyn.

I restaurangens vinkällare finns en stor bredd av olika viner från olika distrikt. Tanken är att gästerna ska få möjlighet att uppleva överraskande smaker och aktuella drycker. Därför hålls dryckeslistan levande med regelbundna uppdateringar. Dessutom använder de systemet Coravin och kan därmed erbjuda alla viner på glas.

Kundexempel Kvarteret Erikstorp
Erikstorp utebar

”TrueAPP har gjort vårt jobb lättare!”

Dion Liljegren, restaurangchef

populär brunch

Ända sedan Kvarteret öppnade för 10 år sedan har deras brunch varit väldigt populär. Under pandemin valde de däremot att byta koncept och frångå brunchbuffén. Nu satsar de istället på en tallriksserverad brunch med moderna versioner på klassiska brunchrätter. Det satsas även stort på god dryck och i baren blandas det bloody marys och mimosa på färskpressad juice. Kaffe bryggs på de finaste bönorna från Lilla Kafferosteriet i Malmö och vinlistan är minst sagt välfylld. Rätterna kan beställas enligt a la carté-modellen eller så kan man välja en färdigkomponerad meny bestående av 4 rätter. Brunchen serveras lördagar och söndagar kl 12:00–15:00. Vill man hellre ta med sig beställer man enkelt i deras app eller via beställningssidan.

Mötesplats Borstahusen
Erikstorp Deli

I butiken på Mötesplats Borstahusen precis intill Kvarteret Erikstorp kan man köpa med sig samma fantastiska råvaror som de jobbar med i restaurangen. Erikstorps Deli kallar de denna del. Bland annat finns deras mycket uppskattade oliver och marconamandlar. Redan nu finns det nybakat bröd varje morgon men nästa projekt blir att öppna ett bageri i det tredje huset på gården och därefter utöka sortimentet.

Kiosken nere vid stranden har de gjort om till ett gatukök som de kallar Bengt-Hugos. Där säljer de klassiker som korv med mos men med deras matfilosofi om mat lagad från grunden på skånska råvaror. Även här kan man beställa och betala med TrueAPP onlinebeställningar.

Gatukök
Stugor
Kvarteret Erikstorp

Erikstorp har ständigt något på gång i form av gästspel med namnkunniga kockar eller kvällsarrangemang som vinprovningar och grillaftnar med livemusik. Utifrån deras ambition att sprida matkultur erbjuder de matlagningskurserna ”Barn i köket” och ”Vuxna i köket” mot förbokningar. Utöver allt detta erbjuder Erikstorp dessutom catering med skräddarsydda bufféer och bröllopsmenyer. De har stor erfarenhet av att ansvara för allt ifrån små privata arrangemang till stora företagsarrangemang.

Tack vare integrationen till Fortnox får de in rapporter från alla försäljningsställen automatiskt. Det sparar mycket manuellt arbete och tid som de istället kan lägga på att analysera statistiken. De jobbar även mycket med faktureringsfunktionen i kassan vid företagskonferenser och liknande. Läs mer om hur de arbetar med Fortnox-integrationen här nedan!

Borstahusen badplats
Kvarteret Erikstorp & Möteplats Borstahusen