TESTIMONIAL: MÖTESPLATS BORSTAHUSEN

MÖTESPLATS BORSTAHUSEN OM FORTNOX-INTEGRATIONEN

Jonas Westerberg är ägare och VD för Mötesplats Borstahusen samt delägare och ekonomiansvarig för restaurangverksamheten Kvarteret Erikstorp. De har arbetat med TruePOS kassasystem i tio år och tack vare integrationen till Fortnox minskar de en hel del manuellt arbete. Och får dessutom mer tid över till att analysera statistiken som kommer in.

Mötesplats Borstahusen

Mötesplats Borstahusen

Utanför Landskrona ligger camping- och konferensanläggningen Mötesplats Borstahusen — ett familjeföretag som efter det senaste generationsskiftet drivs av Jonas Westerberg. Efter en flytt för åtta år sedan till det nuvarande strandnära läget precis intill Landskrona GK:s golfbana erbjuder de nu närhet till en rad olika aktiviteter och besöksmål.

På den nya platsen fanns en restauranglokal. Detta ville Jonas dra nytta av och tillsammans med barndomsvännen Daniel Berlin startade de Kvarteret Erikstorp — ett komplement till den redan populära campingen. Ett par år senare, när Daniel valde att lämna, kom det in nya ägare och det tog fart på riktigt även för restaurangen. De nuvarande delägarna Dion Liljegren, Ludvig Odeholm och Anton Andersson hade stora visioner och drivet som behövdes. Under pandemin lyckades de dubbla omsättningen på restaurangen tack vare sina kreativa idéer för att öka engagemanget — trots restriktioner.

Mötesplats Borstahusen är en av få femstjärniga anläggningar i Sverige och unik i att hålla allting öppet året runt, vilket gjort den till ett populärt turistmål. Jonas menar att detta, tillsammans med restaurangen, är en av anledningarna till att de kan upprätthålla en hög servicenivå.

Läs mer om TruePOS kassasystem 

ÅTTA DAGSRAPPORTER RÄTT IN I FORTNOX

Kvarteret Erikstorp är just ett kvarter med flera restaurangverksamheter i ett; från golfrestaurangen, som de kallar Brasseriet, till pizzeria och restaurang. Restaurangerna och anläggningen har haft TruePOS kassasystem i 10 år och valde att gå över till Fortnox bokföringssystem tack vare integrationen. Jonas får alla dagsrapporter automatiskt inskickade till Fortnox från deras åtta kassaplatser, varje dag.

– Det sparar mycket jobb och utskrifter och underlättar för översikten. Det blir också en trygghet att ha allt sparat digitalt, säger Jonas.

Integrationen till Fortnox från TruePOS möjliggör också mer tid till att analysera den statistik som kommer in. Varje morgon kan Jonas enkelt stämma av alla kassor. Med många delar i verksamheten utspridda över ett stort område slipper han springa mellan ställena.

Kvarteret Erikstorp

Kvarteret Erikstorp

FAKTURERING I KASSAN ÄR EN FÖRUTSÄTTNING

Med många företagsgäster på konferenser, är fakturering i kassan helt nödvändig för att de ska kunna fortsätta jobba som de gör, säger Jonas.

– Med hjälp av den kan personalen snabbt knappa in beloppet i kassan och få ut en följesedel till gästen. Samtidigt kommer den automatiskt in i Fortnox där jag tar vid, och kan fakturera med ett knaapptryck.

För återkommande gäster som vill ha månadsfakturering kan Jonas enkelt få in alla ordrar och sedan samlingsfakturera i slutet av månaden.

Även kopplingen mellan campingen och restaurangen blir smidigare. Campinggästerna kan boka frukost som de får levererad till sin stuga från restaurangen.

– Personalen behöver bara slå in det i kassan i restaurangen så kan jag enkelt sköta internfaktureringen mellan verksamheterna. Det är en bra lösning som vi är jättenöjda med, säger Jonas.

Läs mer om Integrationen 

Boka ett möte

Är du intresserad och vill veta mer?
Hör av dig eller låt oss kontakta dig!