KUNDEXEMPEL

PMU SECOND HAND

PMU Second Hand har 60 butiker över hela landet. En av de nyaste ligger i Halmstad och är ett samarbete mellan PMU och Pingstkyrkan Halmstad.

Lokalen är på 1000 kvm och rymmer allt från kläder och böcker till möbler och prylar. De tar emot allt begagnat som är helt och rent för att sälja vidare. Allt överskott går till välgörenhet i form av internationellt utvecklings- och katastrofarbete samt insatser på hemmaplan.

Second Hand möbler
Second Hand kläder

Det lokala arbetet som utförs av PMU berör missbruksvård, integrationsprojekt och andra sociala projekt där de samarbetar med fritidsklubbar, föreningar och sociala myndigheter. Internationellt arbetar PMU i cirka 35 länder med runt 160 olika projekt. Varje år genererar PMU Second Hand flera miljoner kronor till det internationella arbetet.

Merparten av butikerna har ett lokalt socialt engagemang och öppnar upp för arbetstillfällen och arbetsträning i butiken i samarbete med kommun, försäkringskassan, frivården, arbetsförmedlingen och många andra.

Utöver butiken öppnar de snart ett café i lokalen. Precis som 25 andra PMU-butiker i Sverige använder de TruePOS kassasystem och är väldigt nöjda med det. Totalt har de tre kassor; två i butiken och en i caféet. Det är flera volontärer som arbetar där och de tycker systemet är enkelt att förstå. Amadeus, som är butikschef, gillar även rapportappen eftersom han kan följa försäljningen under dagen.

Bildgalleri

Boka ett möte

Är du intresserad och vill veta mer?
Hör av dig eller låt oss kontakta dig!