fbpx

PMU Second Hand har 60 butiker över hela landet. En av de nyaste ligger i Halmstad och är ett samarbete mellan PMU och Pingstkyrkan Halmstad.

Second Hand prylar
Second Hand kläder
Second Hand-butik

Lokalen är på 1000 kvm och rymmer allt från kläder och böcker till möbler och prylar. De tar emot allt begagnat som är helt och rent för att sälja vidare. Allt överskott går till välgörenhet i form av internationellt utvecklings- och katastrofarbete samt insatser på hemmaplan.

Butik 1000 kvm
Second Hand möbler

Det lokala arbetet som utförs av PMU berör missbruksvård, integrationsprojekt och andra sociala projekt där de samarbetar med fritidsklubbar, föreningar och sociala myndigheter. Internationellt arbetar PMU i cirka 35 länder med runt 160 olika projekt. Varje år genererar PMU Second Hand flera miljoner kronor till det internationella arbetet.

PMU Second Hand Halmstad
Butik kassor

Merparten av butikerna har ett lokalt socialt engagemang och öppnar upp för arbetstillfällen och arbetsträning i butiken i samarbete med kommun, försäkringskassan, frivården, arbetsförmedlingen och många andra.

PMU Second Hand kundexempel
Kö till butikskassor och café

Utöver butiken öppnar de snart ett café i lokalen. Precis som 25 andra PMU-butiker i Sverige använder de TruePOS kassasystem och är väldigt nöjda med det. Totalt har de tre kassor; två i butiken och en i caféet. Det är flera volontärer som arbetar där och de tycker systemet är enkelt att förstå. Amadeus, som är butikschef, gillar även rapportappen eftersom han kan följa försäljningen under dagen.

Café
Amadeus, butikschef