KUNDEXEMPEL

OKI DOKI

Oki Doki är en familjevänlig sushirestaurang i Bunkeflostrand med 90% takeaway. De serverar sushi av bästa kvalitet med alla ingredienser gjorda från grunden.

Allt började med att Sammy Challal, som tidigare varit med och grundat salladskedjan Salads and Smoothies och ärtmjölksföretaget Sproud, körde förbi den tomma lokalen en dag. Han bor själv i Bunkeflostrand och har sett att det behövs ett större serviceutbud. Efter att ha tittat på lokalen var han säker på att det var ett superläge, och slog till. Detta var på våren 2020 och han visste fortfarande inte vad för typ av verksamhet som skulle passa bäst där.

Ett tag därefter träffade han Karim Khouani som driver restaurangen Da Nonna i Skanör. Han hade redan planer på att öppna en sushirestaurang där nere men de kom överens om att Sammys lokal i Bunkeflo var ett bättre val.

OKI DOKI VAR FÖTT!

Så föddes Oki Doki. Tillsammans med en byrå har de jobbat fram ett koncept som ska passa de som bor i området, vilket blev sushi för både familjen och sushiälskaren. Hög kvalitet till bra pris. Tanken är att de ska ta konceptet vidare till en mindre kedja. De valde att använda TruePOS kassasystem.

De har ett färgglatt och kul tema med en barnmeny som de kallar Kid Doki. Dessutom säljer de japanskt godis och glass, som kan generera den merförsäljning som behövs för att de ska kunna hålla kvaliteten på råvarorna. Allt görs på plats från grunden, från att filea fisken till att koka riset. De har tagit in riktigt duktiga och erfarna kockar som kan hålla den höga standard som de är ute efter.

Oki Doki öppnade den siste juli 2021 efter att ha rustat upp lokalen så den skulle kännas mer inbjudande och öppen. De satte in stora glaspartier och har en uteservering utanför. Kockarna arbetar i ett öppet kök med bardisk framför där de kan ha en så kallad omakase. Där serveras gästen en sushibit i taget enligt kockens eget val.

De har några sittplatser inne i restaurangen men 90% av beställningarna är takeaway. För dem är det viktigt att det är enkelt att beställa och att flödet i restaurangen kan hållas smidigt. Därför har de satt in en avhämtningshylla där gästerna som beställt online via TrueORDER enkelt kan hämta upp sin mat. Man kan antingen beställa via deras app och därmed samla poäng, eller via deras beställningssida på hemsidan.

Bildgalleri

Boka ett möte

Är du intresserad och vill veta mer?
Hör av dig eller låt oss kontakta dig!