KUNDEXEMPEL

MASTIO

Innan Sandra Mastio vann Sveriges Mästerkock 2015 hade hon aldrig jobbat med mat, men efter vinsten drog det igång med kokbok och konsultverksamhet. Efter praktik på en pizzeria i Stockholm fick hon mersmak och sprang på den lokal som idag är känd som restaurang Mastio på Limhamn i Malmö. Sandras man Stefano var också sugen på att byta bana och sade upp sig från sitt jobb. Sedan december 2017 har de drivit Mastio ihop, och det har varit fullt sedan dess. De använder TruePOS kassasystem.

Pizzorna är deras paradrätt men man kan även avnjuta caprese, tomatsoppa, långkok och desserter. I princip allt som tillagas görs i den enorma pizzaugnen med roterande platta, eftersom de inte har någon spis i köket. Menyn förnyas regelbundet och de går mycket efter feeling och säsong. På en odlingslott i närheten odlar de själva mycket grönsaker som används på olika sätt i rätterna. De utgår ifrån vad de har hemma och i slutet av veckan tar de tillvara på de råvaror som blivit över.

Mastio serverar alltid fyra olika pizzor, som varieras veckovis. En favorit som däremot alltid stannar är Maggan som i sin enkelhet gör succé. Sötsyrlig tomatsås, perfekt smältande fior di latte, örtig basilika och generöst med färsk, mjölkig och sval buffalomozzarella kan ju inte gå fel.

”Återanvändning genomsyrar allt!”

– Stefano Mastio, delägare

Under 2019 byggde de om lite och satte in en bar. Där serverar de ett flertal olika viner, mycket ekologiska och naturviner, som kommer från små tillverkare. Även när det kommer till maten samarbetar de med många små lokala producenter och kan på så vis komma åt de bästa råvarorna som finns att tillgå. Osten köps exempelvis från Ådala gård, ett mikromejeri som tillverkar exklusiva hantverksostar.

Återanvändning genomsyrar allt; från möblerna gästerna sitter på till servisen de äter från är second hand. Tack vare den återanvända inredningen har de fått till en härlig mix och lyckats skapa en mysig atmosfär i den moderna lokalen. Deras takeaway-boxar är även komposterbara.

Sedan början av corona har de haft plexiglas uppe mellan borden och dessutom glesat ut borden på uteserveringen. De använder sig av trådlösa TruePAY allt-i-ett-terminaler för att ta beställningar och betalningar direkt vid borden. De som har beställt takeaway behöver inte ens gå in i restaurangen och trängas eftersom servitrisen kan komma ut med maten och ta betalt utanför. My, som är restaurangchef, säger även att terminalerna är lätta att hålla rena genom att enkelt sprita och torka av dem med en trasa.

2024 öppnade de Storasyster Mastio på Möllan. De har även nyligen börjat med onlinebeställningar från TrueORDER på båda ställena.

Bildgalleri

Boka ett möte

Är du intresserad och vill veta mer?
Hör av dig eller låt oss kontakta dig!