fbpx

Vart fjärde år fylls Lundagård med ca 400 000 besökare av Lundakarnevalen. Hela våren arbetar Lunds studenter med alla förberedelser som mynnar ut i en fullspäckad helg med karnevalståg, krogar och nöjen. Det är det näst största volontärarbetet i världen, efter de olympiska spelen.

Lundakarnevalen 2022
Katastrofalkarneval
Krogtält karnevalen

Årets karneval 2022 var det rekordmånga karnevalister som engagerade sig — hela 7445 studenter. Det resulterade i den största karnevalen hittills och dessutom det längsta karnevalståget som gick genom Lunds gator två gånger under helgen.

Karnevalister 2022
Karnevalståget
Krog Underjorden kassor
Krog PepparPeppar kassor

Vi fick återigen äran att vara kassaleverantör för hela karnevalen. Totalt blev det 51 TruePOS kassasystem med 78 TruePAY kortterminaler och 60 TruePAD mobila kassor. I de 5 krogtälten med tillhörande utebarer hade de dubbla kortterminaler till varje kassa för att minimera köerna.

På karnevalsområdet kunde besökarna ta del av tältnöjen, tombolabodar, artister, mat, dryck och karnevalsradion som sänder 72 timmar live från en bur. Dessutom satte studenterna av tradition upp föreställningar i form av spex, revy, kabaré, cirkus, dans, show, filmvisning samt Barnevalen (en föreställning för de minsta besökarna).

Lundakarnevalen stora scenen
Lundakarnevalen krogar
Konkursen merchshop
Konkursen kassor

I shoppen Konkursen säljs merch och roliga produkter till studentvänliga priser. De väldigt populära papperskorgarna sålde som vanligt snabbt slut.

Snaxeriet hade flera bodar där de sålde korv, popcorn och annat snacks. I bodarna och andra foodtrucks använde de en TruePOS och en TruePAD för att snabba upp kön.

Snaxeriet kassor
Korvförsäljning karnevalen
Informationsboden
Blädderiet

På mindre ställen som i informationsboden och Blädderiet som säljer program hade de bara några TruePADs. På några ställen på och utanför karnevalsområdet såldes även Karnedaler som är den valuta som används till tältnöjen och tombolabodar.

Eftersom så många människor skulle infinna sig på samma plats samtidigt hade de dragit ett eget nät för kassorna och körde alla TruePADs på deras eget wifi, eftersom 4G-nätet lätt blir överbelastat vid stora sammankomster. Allt flöt på som det skulle och vi kunde lugnt avnjuta helgen tillsammans med de andra besökarna!

Lundakarnevalen TruePAD och TruePOS
Karnevalen snacksbod