KUNDEXEMPEL

LOCALI

Samer Rabie öppnade Locali på Mitt Möllan i Malmö 2017. Nu ligger de istället på Nordenskiöldsgatan vid Malmö Universitet och har nyligen skaffat TruePOS kassasystem.

Samer hade jobbat som kock på ett flertal restauranger innan han flyttade till California ett tag. När han kom tillbaka till Sverige igen hade han inspirerats av Californias streetfood; en fräsch mix av asiatiskt, mexikanskt och hawaiianskt. Detta resulterade i pokébowls och Locali — Malmös första pokérestaurang. Från början var tanken att ändra menyn efterhand men eftersom pokébowl-trenden blev så stor har det fått hänga kvar.

Emelie anställd
Locali kassa

Namnet då? Det har egentligen tre betydelser. Samer ville gärna få in ”cali” för att framhäva influenserna från California. Locali fångar även upp värden som ”local” och ”low calories”. Tanken är att maten ska vara god, enkel, nyttig och baserad på lokala råvaror så gott det går.

Locali är en lunchrestaurang som har öppet på vardagar mellan kl 11 och 15. Förutom pokébowls har de alltid en Dagens som kan vara något helt annat, exempelvis entrecote med pommes. På fredagarna öppnar de upp igen vid 17 för After Work med tapas och musik och allmänt trevlig stämning.

Under pandemin har de mestadels fått takeaway-beställningar men nu börjar det även rulla in större sällskap till restaurangen. Deras nuvarande lokal ligger mitt bland studenter och företag och det märks att fler och fler börjar återgå till jobb och skola.

Emelie, som jobbat på Locali sedan starten 2017, säger att kassasystemet är väldigt lätt att hantera och att allt är intuitivt, klart och tydligt. Samer tycker också att det funkat jättebra från start.

Bildgalleri

Boka ett möte

Är du intresserad och vill veta mer?
Hör av dig eller låt oss kontakta dig!