fbpx

Lilla Skåne startade sin webbshop 2018 och året efter öppnade de sin butik på Engelbrektsgatan i Malmö. De säljer form från Skåne med fokus på heminredning, men har även lite kläder och accessoarer. Fokus ligger på hantverket och allt är tillverkat i hållbara naturmaterial.

Lilla Skåne butik
Hantverk
Accessoarer

Ungefär 90% av sortimentet är tillverkat och skapat i Skåne av strax över 40 formgivare så som keramiker och finsnickare. Ägaren Heidi Green säger att de försöker hålla en bra mix mellan produkterna och blanda manliga och kvinnliga tillverkare.


Godis
Ljusstakar
Hantverk i trä och läder
Handgjorda lampor

Lamporna är till exempel formgivna och tillverkade av Mikael Mårtensson och är helt unika. De är gjorda för hand utan kemikalier och allt material är återanvänt, bortsett från de elektriska delarna.

”Jag tycker att det är ett jättebra kassasystem! Jag har jobbat med många men detta är faktiskt det bästa. Man fattar hur man ska göra utan att behöva bläddra i en tjock instruktionsbok. Jag tittade på många olika innan jag bestämde mig för det här, och jag är nöjd med mitt val. Det är logiskt och intuitivt.”

– Ägaren Heidi Green om TruePOS kassasystem

Kläder
Lilla Skåne kundexempel