KUNDEXEMPEL

LAZIZA

Laziza är en libanesisk restaurang i Malmö som öppnade på Baltzarsgatan 2010. Deras andra restaurang öppnade 2019 och ligger vid Dockan. Ägare Sadoo Iskandaranis farfar var den som en gång i tiden tog falafeln till Malmö och startade kedjan Falafel nr1. Efter att ha vuxit upp med snabbmatskulturen ville Sadoo ta in falafeln i finrummet och bestämde sig för att öppna upp vad som sedan dess har blivit en av Malmös mest uppskattade bufférestauranger.

Laziza kombinerar libanesisk streetfood med den typ av husmanskost som man annars bara kan bli bjuden på hos någons mormor eller farmor. Dessutom erbjuder de ett stort salladsbord till det. Det brukar hamna på 26 olika sallader och röror samt 8 varmrätter. Allt utgår från klassiskt libanesiska rätter men kockarna brukar få leka av sig lite och hitta på nya rätter ibland.

Laziza dockan
Laziza buffé

”Vi har upptäckt att libanesiska smaker faktiskt passar bra ihop med de skånska smakerna!”

– Sadoo Iskandaranis, ägare

LUNCER & BRUNCHBUFFÉ

Fokus ligger på luncher och utöver de två restaurangerna erbjuder de även catering. Restaurangen på Baltzarsgatan håller även öppet på helger och erbjuder då en väldigt populär brunchbuffé. Publiken är bred och det kommer allt från gymnasieungdomar till kontorsarbetare, de lite mer kräsna träningsfreaksen och såklart en hel del vegetarianer och veganer. Det finns något för alla och det är få som inte hittar något de gillar.

När Laziza öppnade för 10 år sedan var de ganska unika i sitt utbud men allteftersom mångkulturella och vegetariska trender har vuxit fram har de fått mer konkurrens. Sadoo är väldigt glad över att den libanesiska maten har kommit in i vardagen på ett annat sätt i och med utbredningen. Själv har han haft flera matlagningskurser där han lärt ut libanesisk matlagning och på så sätt hjälpt till att sprida kärlek till maten.

Innan pandemin hade de alltid fullbokat på både cateringen och restaurangerna. Tanken är att de ska växa och bli fler för att kunna bjuda ännu fler på libanesisk mat när allt drar igång igen som vanligt. Som alla andra i branschen har de drabbats hårt men Sadoo vill samtidigt framhäva att de fått mycket stöd från gästerna. De har många stammisar som vill stötta och se till att de klarar sig kvar.

Laziza har haft TruePOS kassasystem från start och Sadoo vill framhäva att han är mycket nöjd med både kassasystemet och onlinebeställningarna från TrueORDER.

Bildgalleri

Boka ett möte för demo

Vill du veta mer? Ring oss direkt eller skicka dina kontaktuppgifter så återkommer vi!