KUNDEXEMPEL

KACKELSTUGAN

Mitt på Öland, 12 km söder om Borgholm, ligger Kackelstugan. Det är en gammal öländsk gård med allt från bokförlag till ölbryggeri och restaurang med stora konserter.

Verksamheten började 1986 med ett väldigt litet bokförlag som höll blygsamma eventkvällar, musikkvällar och konstutställningar. Med åren har det utvecklats till en välkänd nöjesmetropol med konsertlada som fylls av toppartister sommaren lång. De har ett antal rum för B&B, restaurang, vinimport från Sydafrika och ett eget ölbryggeri.

Kackelbryggeriet ölsafari
Kackelstugan B&B

Det är ett riktigt familjeföretag med Gunnar Adelstam som grundare tillsammans med sin fru Agneta. Numera är sönerna mest drivande med Pelle som bokar artister och Robban som brygger öl. Gunnar håller fortfarande igång sitt bildningscentrum och brinner för folkbildning. I Tyckeriet har han klätt borden i vad han kallar för en ”tyckduk” av papper där gästerna kan skriva ner sina ”tyck”, som sen kan bli till tryck i Kackelboken som ges ut varje år.

Kackelbryggeriet kallar de sitt eget mikrobryggeri där de lokalproducerar alla möjliga sorters öl. Det ligger i ett eget hus på gården med en utebar utanför. Ölen och de viner de importerar från Sydafrika säljs även på ett antal krogar och Systembolaget på Öland och Kalmar. De arrangerar dessutom Ölsafari med rundturer i bryggeriet och ölprovning.

Kackelstugan har bara säsongsöppet under sommaren och under Ölands skördefest i slutet av september. De använder TruePOS kassasystem i barerna och TruePAY Allt-i-ett-terminaler.

Bildgalleri

Boka ett möte

Är du intresserad och vill veta mer?
Hör av dig eller låt oss kontakta dig!