fbpx

Graffiti Café är en kedja med i dagsläget 13 restauranger, och fler på gång. Den första öppnade redan 1984 i Kristianstad och finns kvar än idag. Grundarna Tomas och Anders ville ha ett namn som den tidens ungdomar gillade och kunde relatera till, och valde då namnet Graffiti Café. Ett namn som nu har etablerat sig hos många, allra främst i Skåne där majoriteten av restaurangerna finns.

Graffiti Café
Graffiti Café
Graffiti Café

Restaurangerna ligger med cityläge eller inne på gallerior vid foodcourts. Alla restaurangerna i kedjan använder TruePOS kassasystem.

Gågatan i Malmö
Franchisetagare
Bakad potatis

Mest kända är Graffiti Café för sina bakade potatisar med olika röror och tillbehör. Alla 6 röror har funnits med sedan start och går aldrig ur tiden. Resten av utbudet har däremot utvecklats och utöver bakad potatis kan man idag välja bland några olika sallader, wraps och mackor. Till salladen får man naturligtvis en potatis men den stora nyheten just nu är ändå potatisen i wrapen.

Graffiti Café
Graffiti Café
Fika

Precis som namnet avslöjar serveras det inte enbart fräscha luncher utan även fika av olika slag och många blir överraskade över hur gott kaffe de faktiskt har. En del av restaurangerna, som de som ligger i köpcenter, säljer mer fika än andra som har högre tryck på lunchservering.

Graffiti Café kundexempel