KUNDEXEMPEL

AUTOMAT

AutoMat är en växande kedja av små obemannade livsmedelsbutiker. Kunderna legitimerar sig med bank-ID för att komma in och betalar enkelt i en självbetjäningskassa med TruePOS kassasystem. I butikerna finns ett utvalt sortiment med ca 450 olika artiklar.

Trots att butikerna är små får det plats mer än man tror tack vare smart planering. Det ryms flera avdelningar som bröd, frukt och grönt, mejeri och chark, matlagning och bak, chips och godis, husgeråd, frukost och frys.

I Skåne-Tranås ligger en av butikerna i kedjan, som fungerar som en franchise. Ägarna kommer dit och fyller på med varor men utöver det behöver de inte vara där eftersom kunderna sköter allt själva. Ett koncept som visat sig passa utmärkt för landsbygden där det är långt till närmsta livsmedelsbutik!

Bille Livs i Billeberga är den största butiken i kedjan hittills på 430 kvadratmeter. Den ligger i en lokal som redan från början var tänkt att bli en stor matbutik. De har självbetjäningskiosker med våg för frukt och grönt. Även ovana kunder upplever att de är lätta att använda.

De boende i området har väntat på en livsmedelsbutik länge och är jätteglada att det äntligen finns. Det märktes på invigningsdagen då de hade runt 500 kunder totalt. De tycker att det är viktigt att stötta lokala företag och säljer därför lokalproducerade varor i butiken. Bröd från det lokala bageriet, honung från en biodlare och ägg från en närliggande gård.

Bildgalleri

Boka ett möte för demo

Vill du veta mer? Ring oss direkt eller skicka dina kontaktuppgifter så återkommer vi!