KUNDEXEMPEL

AHLGRENS KONFEKTYR

Ahlgrens Konfektyr startade sina butiker redan 1910 och importerade då sydfrukter, kaffe och konfektyr. Butiksadresserna var Klostergatan och Stortorget i Lund, samt Södra Förstadsgatan och Östergatan i Malmö. Nu är de inne på 4:e ägarparet, och även om det hänt mycket under de 110 åren som gått är kärnan i verksamheten densamma; choklad och konfektyr av hög kvalitet.

Utbudet är väldigt brett och sträcker sig från tryfflar, praliner och chokladkakor till dessertkonfektyr, med många allergenvänliga alternativ. Det som säljs i lösvikt kan antingen plockas ihop själv av kunden eller beställas som presentask med en unik mix. De erbjuder även kvalitetslakrits från såväl internationella storsäljare som svenska och skandinaviska favoriter. Utöver choklad serveras kaffe, macarons och andra små bakverk samt glass på somrarna.

Ahlgrens konfektyr praliner
Ahlgrens konfektyr ägare Patrik

”Från och med förra året har vi vår egen chokladtillverkning i Lund!”

– Patrik Langer, delägare

Från och med förra året har Ahlgrens sin egen chokladtillverkning i Lund. Tidigare har de haft produktion i Bryssel under 12 år och därefter samarbetat med olika tillverkare i Tyskland och Frankrike. Men nu sker all tillverkning alltså lokalt i Lund.

Nuvarande delägare Patrik Langer har drivit Ahlgrens sedan 1994. Först drev han det tillsammans med sin svåger Stefan Berg men 2017 tog Patriks fru Paula Richardsson över Stefans plats som delägare. De använder numera TruePOS kassasystem.

Butikerna har flyttat runt lite under åren men butiken på Lilla Fiskaregatan i Lund har funnits sedan 1979 och butiken i Lunds saluhall öppnade 2012. Malmöbutiken vid Gustav Adolfs torg har varit Ahlgrens sedan Patrik tog över 1994. Bor man i Lund eller Malmö kan man i dagsläget beställa från butikerna via hemsidan med utkörning. De satsar på att under 2021 utveckla en nationell webbshop och på så vis kunna erbjuda godsakerna till hela Sverige.

Bildgalleri

Boka ett möte

Är du intresserad och vill veta mer?
Hör av dig eller låt oss kontakta dig!