fbpx

Smartare flöden,
bättre lönsamhet!

Kassacentralen är helhetsleverantör för kassasystem och betallösningar. Vi utvecklar kontinuerligt våra innovativa produkter TruePOS kassasystem med flera tilläggstjänster, TruePAY kortterminaler, TrueAPP onlinebeställningar, TruePAD enkel mobil kassa och TrueBOOKING bokningssystem. TruePOS passar till flera olika branscher så som restauranger, livsmedelsbutiker, detaljhandel, caféer och kedjor. TruePAD passar för lite mindre verksamheter. Vi anpassar kassasystemen efter era önskemål och försöker skräddarsy er lösning så mycket som möjligt.

Vi har lång erfarenhet inom kassabranschen och är ett 70-tal anställda i 10 städer; Malmö, Stockholm, Göteborg, Gävle, Helsingborg, Kalmar, Halmstad, Jönköping, Eskilstuna och Kristianstad. Dessutom har vi ett gäng återförsäljare och täcker på så vis in hela Sverige. Vår målsättning är att erbjuda er en trygg och säker helhetslösning som hjälper er att effektivisera och förenkla försäljningsprocessen. Vi vill minska våra kunders kostnader och skapa mervärde. Tack vare hyresavtal snarare än ägande kan vi erbjuda support och garanti under hela avtalstiden. Vi strävar alltid efter en lång kundkontakt där vi ser till att ni är 100% nöjda.

Vi hjälper er att jobba smartare!

Karta

70+

medarbetare

7 000+

kunder

35 års

erfarenhet

VÅR HISTORIA

2006

Året var 2006. Ulf Ericsson och hans partner William hade redan sålt kassaregister i över 20 år med Malmö som bas. Det var dags att visa att de menade allvar och registrerade Kassacentralen i Skåne AB. De tar in en praktikant vid namn Henrik Sellehed. Han visade sig kunna det här med datorer och systemutveckling och blir kvar längre än någon av dem kanske hade tänkt sig…

2010

När kassalagen kom år 2010 släppte vi vårt egenutvecklade kassasystem TruePOS. Till en början användes det mest av livsmedelsbutiker men utvecklingen mot restauranger tog fart allt mer. Kassacentralen hade nu 3 medarbetare.

2011

Vad hände med den där praktikanten Henrik? Jo, han gick in som delägare året därpå. Anna Fredricson kom in i bilden och tog bland annat hand om ekonomin. År 2013 gick hon också med som delägare och hennes restaurangbakgrund satte sina spår.

2017

Åren gick och vi blev fler och fler. År 2017 köpte vi upp två av våra återförsäljare i Gävle och Stockholm och startade Kassacentralen i Öst AB. Henrik fortsatte utveckla TruePOS tillsammans med vårt team i Polen och vi släppte ett antal tilläggstjänster till både butiker och restauranger.

2019

2019 var ett stort år för Kassacentralen. Vi anställde vår VD Magnus Andersson och det började bli dags för Ulf att trappa ner så småningom. (Han har fortfarande inte gett upp helt). Dessutom släppte vi våra största tilläggstjänster hittills och startade TruePAY AB och TrueAPP AB. Vi började gå ifrån att bara syssla med kassasystem och blev en helhetsleveratör som också utvecklade egna kortterminaler och onlinebeställningar för restauranger.

2020

Året därpå köpte vi upp ytterligare två återförsäljare. Nu hade vi kontor i Kalmar och Helsingborg också. Vi släppte vårt digitala bongsystem Chef Channel, upphämtningssystemet Customer Channel och Självservicekiosken för att fortsätta hjälpa restaurangerna att digitalisera sin verksamhet.

2021

Inte långt därefter gjorde vi vårt största uppköp någonsin och fick ett kontor i Göteborg också. Nu var vi över 50 medarbetare med kontor i 6 städer. Under 2021 släppte vi vår enkla mobila kassa TruePAD, som ett alternativ för mindre verksamheter och event. Dessutom vann vi Di Gasell för fjärde året i rad.

2023

Utvecklingen fortsätter och vi har mycket på gång. Snart släpper vi TrueBOOKING, vårt bokningssystem för restauranger, och vi blir en total helhetsleverantör. Idag är vi över 70 medarbetare och växer hela tiden. Dessutom vann vi Di Gasell igen för femte gången. Låt oss fortsätta hjälpa er att jobba smartare!

Di Gasell

Malmö

Medarbetare Magnus

Magnus Andersson

VD

Ser till att alla gör vad de ska och har roligt på jobbet. Bjuder på glass ibland.

Medarbetare Henrik

Henrik Sellehed

Utvecklingschef & partner

Delägare sedan 2011 och mastermind bakom våra smarta produkter. Om man inte hittar honom bakom sin stängda kontorsdörr är han troligtvis i Polen och hejar på våra duktiga utvecklare!

Medarbetare Anna

Anna Fredricson

Ekonomichef & partner

Delägare sedan 2013 och anledningen till att vi vunnit DI Gasell fem gånger. Ser till att allt går rätt till här och är den som håller i slantarna.

Medarbetare Jörgen

Jörgen Söderstjerna

Driftchef

Håller överblick över hela leveranskedjan från försäljning till installation. Tar även hand om sina egna kunder.

Medarbetare Petter

Petter Lilia

Försäljningschef

Har det övergripande ansvaret för all försäljning i hela koncernen. Har lång erfarenhet inom försäljning och kommer senast från Wasa Kredit som E-handelsansvarig.

Medarbetare Mattias

Mattias Engström

Säljare & tekniker

Lite av en restaurangexpert. Känner till varenda krog i Malmö och har full koll på branschen.

Medarbetare Mansour

Mansour Almougrabi

Livsmedelansvarig & inköpare

Livsmedelsexpert som tar särskilt hand om våra arabisktalande kunder och kan allt om vågar. Dessutom pryltokig och köper in allt och lite till.

Medarbetare Fredrik

Fredrik Bryland

Storkundssäljare

Sköter om the big guys, helt enkelt. En tålmodig optimist med krögarbakgrund som vet hur det är att driva restaurang.

Medarbetare Tommy

Tommy Lindahl

Säljare

Vår gladaste och mest energiska säljare som känner till alla smultronställen i Skåne. Hörs ofta säga ”Jag måste ta en paus”, men ses sällan göra detta.

Medarbetare Louise

Louise Rosengren

Customer Success Manager

Ska göra våra nöjda kunder ännu nöjdare! Utbildad kravanalytiker som jobbat med många olika saker. Troligtvis den enda som lyckats fastna i ett lyckohjul två gånger.

Medarbetare Jimmy

Jimmy Aneslätt

Projektledare TrueBOOKING

Håller i trådarna för vår nyaste tjänst under utveckling. Har många kontakter från restaurangbranschen och gillar att spela padel och golf.

Mikael Karlsson

Key Account Manager TrueBOOKING

Säljare för vår nyaste tjänst under utveckling. Har jobbat i tobaksbranschen på Philip Morris i 30 år och har ett gediget kontaktnät inom krognäringen. Golfar gärna både på och efter arbetstid.

Medarbetare Sara

Sara Idberg

Marknadsföring

Ansvarar för vår marknadsföring och kommunikation. Sköter alla kanaler och tar fram allt material och content. Utbildad grafiker och har tidigare jobbat i restaurangbranschen.

Medarbetare Robert

Robert Dahlander

TrueAPP-ansvarig

TrueAPP-mästare som är ansvarig för våra kunders onlinebeställningar. Började på supporten med en gedigen restaurangbakgrund.

Medarbetare Khelia

Khelia Seifo

TrueAPP-specialist

Utbildad IT-ingenjör från Syrien som är specialist på att göra TrueAPP-sidor. Lyssnar in våra kunders behov och håller i utvecklingen för TrueAPP.

Medarbetare Jonna

Jonna Kytölä

TrueAPP-administratör

Hjälper till på TrueAPP-avdelningen med programmering av onlinebeställningar. Utbildad produktdesigner.

Medarbetare Anders

Anders Frid

Supportchef

Har nöjet att leda supportstjärnorna och kan väl därmed kallas för support-universums mittpunkt. Är lite av en TruePOS-guru och är expert på att programmera kassor och ta fram speciallösningar för kunder.

Medarbetare Björn

Björn Sönne

Senior supporttekniker & produktspecialist

Erfaren supportstjärna som även roddar över utvecklingen av Självbetjäningskiosken, Chef Channel & Customer Channel. Fokuserar på problemlösning och internutbildning och svarar i telefon på härlig Gislavedsdialekt.

Medarbetare Mendim

Mendim Sejdiu

Supporttekniker

Supportveteran som kan allt om att programmera kassor och hjälpa kunder. Har pedagogisk erfarenhet från förskola. Ständig optimist med favoritcitat som ”It is what it is”.

Medarbetare Shad

Shad Beston

Supporttekniker

En av våra supportstjärnor med ett specialintresse för hårdvara. Hjälper även gärna till på kurdiska.

Medarbetare Andreas

Andreas Jönsson

Supporttekniker

Började som praktikant under sin utbildning till technical operations specialist och är nu supportstjärna.

Medarbetare Jonathan

Jonathan Plessen

Supporttekniker

Började som praktikant under sin utbildning inom it-support och har nu blivit supportstjärna.

Medarbetare Motasem

Motasem Farraj

Supporttekniker

Jobbade tidigare som grafisk formgivare i Jordanien innan han flyttade hit och utbildade sig till supporttekniker. Hjälper gärna till på arabiska.

Medarbetare Johan N

Johan Nilsson

Supporttekniker

Har tidigare jobbat som it-support inom telekom och nätverk. Sysslar med bouldering på fritiden.

Medarbetare Oscar S

Oscar Ståhlbrand

Supporttekniker

Skejtare från Södertälje som förälskat sig i Malmö. Har bakgrund inom restaurang, plåtslagare och sälj men har senast arbetat inom it-support. Battletag: Ståhlis #21206

Medarbetare Martin

Martin Ebertz

Process & implementering

Tidigare erfarenhet som service delivery manager och ser nu till att vi får ett grymt arbetssätt och börjar jobba ännu mer effektivt.

Medarbetare Tomy

Tomy Yusova

Installationstekniker

Programmerar och installerar kassor på löpande band. Började som praktikant under sin utbildning inom it-support. Innan dess jobbade han som yrkeschaufför alldeles för länge, som han själv uttrycker det.

Medarbetare Benny

Benny Holmdahl

Lager & logistik

Har hand om lagret och jobbar med att skicka grejer och hålla ordning. Fotbollsnörd som tidigare jobbat på UPS på Sturups flygplats.

Medarbetare Maria

Maria Månsson

TruePAY-ansvarig

Tar hand om TruePAY-avtal och sitter på nyckeln till det hemliga kortterminalrummet. Kommer från hotellbranschen och är norrlänning, trots att det inte hörs längre.

Medarbetare Oscar

Oscar Gyllsten

TruePAY-administratör

Hjälper på TruePAY-avdelningen med avtal och terminaler. Är van vid snabba puckar från sin tid som hockeyspelare och har tidigare jobbat som brevbärare.

Medarbetare Johanna

Johanna Westling

Redovisningsansvarig

Har hand om koncernredovisningen för alla våra bolag. Göteborgare som tidigare jobbat på PWC och Baker Tilly.

Medarbetare Sandra

Sandra Johansson

Redovisningsekonom

Sysslar med koncernredovisningen
för alla våra bolag. Riktig Malmöit och fotbollstjej som tidigare arbetat som redovisningskonsult inom revisionsbranschen.

Medarbetare Parina

Parina Johansson

Junior redovisningsekonom

Relativt nyexad från ekonomiutbildningen och hjälper nu till på ekonomiavdelningen. Kommer från turismbranschen och har bland annat jobbat på skidanläggning.

Medarbetare Matilda

Matilda Holmgren

HR-generalist

Jobbar med arbetsmiljöfrågor och rekrytering av nya stjärnor till alla våra kontor. Kommer från bemannings- och rekryteringsbranschen och har innan dess jobbat på café som platschef.

Helsingborg/HALMSTAD/Kristianstad

Medarbetare Jonas

Jonas Lindström

Platschef

Har lång erfarenhet från restaurang- och eventbranschen och kan hjälpa kunderna att hitta de smartaste lösningarna för dem.

Medarbetare Pelle

Pelle Löfberg

Säljare

Jobbat många år inom sälj, både i och utanför kassabranschen. Har äntligen hittat hem igen!

Medarbetare Simon

Simon Liljeberg

Säljare

Har jobbat flera år som säljare inom byggbranschen. Har testat de flesta krogarna i Helsingborg och golfar resten av tiden.

Anonym

Björn Carlsson

Säljare & tekniker (Halmstad)

Både säljer och installerar kassor som ensam i Halland. En riktig ensamvarg och ofrivillig stadsbo, med lång erfarenhet från kassabranschen.

Medarbetare Polle

Polle Georgiadis

Säljare (Kristianstad)

Kommer från kassabranschen, har tidigare jobbat med snus och haft egen butik. Kan Kristianstad utan och innan. Gillar att springa och har sprungit flera maraton.

Medarbetare Nicholas

Nicholas Palm

Tekniker

Programmerar och installerar kassor på löpande band. Gillar att hålla på med datorer och bilar och har tidigare jobbat i bilbranschen och studerat.

Medarbetare Viktor

Viktor Jönsson

Tekniker

Kommer direkt från plugget där han läst till gymnasieingenjör inom Data/IT. Älskar sport av alla slag och spelar själv innebandy.

KALMAR

Medarbetare Ulf

Ulf Blixte

Platschef & säljare

Har en gedigen erfarenhet från kassabranschen och hjälper gärna till att hitta den bästa lösningen för varje specifik verksamhet.

Medarbetare Arto

Arto Kananen

Tekniker

25 års erfarenhet från branschen och är ständigt på tårna med nya installationer och hjälper till på bästa sätt.

GÖTEBORG/Jönköping

Medarbetare Johan Berggren

Johan Berggren

VD VÄST

Styr och ställer över Göteborgskontoret.

Medarbetare Christian Vilg

Christian Vilg

Försäljningsansvarig Väst

Tar vår Göteborgsförsäljning till nya höjder! Har lång erfarenhet av försäljning inom kassabranschen och en bakgrund inom restaurang.

Medarbetare Mats Lindgren

Mats Lindgren

Säljare

Alltid positiv och gillar att hjälpa kunder med komplexa kassalösningar. Har många års erfarenhet från kassabranschen. Gillar sällskapsspel och skidåkning.

Medarbetare Martin Jonsson

Martin Jonsson

Säljare

Säljare i Göteborgsområdet.

Medarbetare Petter Gunnarsson

Petter Gunnarsson

Säljare

Ödmjuk säljare som har många år i branschen och alltid med kunden i fokus. Go göteborgare som gillar padel, golf och livets goda!

Medarbetare Dennis

Dennis Hedström

Säljare

Har erfarenhet från kassabranschen sedan barnsben i ett familjeföretag. Brinner för att göra det lilla extra och personliga för våra kunder. Gillar raka och ärliga puckar efter 14 VM som landslagsmålvakt i ishockey.

Medarbetare Jimmy

Jimmy Bölja

Säljare

Har arbetat flera år i kassabranschen och ställer alltid kunden i centrum.

Medarbetare Henrik Geitz

Henrik Geitz

Säljare

Riktig ölnörd som sålt öl till restauranger i många år. Samlar på sneakers och vinylskivor.

Medarbetare Jan

Jan Abdulahad

Säljare

Jobbat som säljare i flera branscher och har senast sålt vitt snus till butiker. Tar hand om våra livsbutiker i väst och pratar både syrianska och arabiska.

Medarbetare Peter

Peter Berglin

Säljare (Jönköping)

Jobbat i branschen i över 30 år och utgår ifrån Jönköping. Utöver kassor är fågelskådning och naturfotografering en stor passion!

Medarbetare Joel Johansson

Joel Johansson

Supportansvarig

Supportveteran som kan allt. Ansvarar över Göteborgs supportavdelning. Har tidigare erfarenhet av datorer och älskar bilar, motorer och folkrace.

Medarbetare Jessica Hvarfvenius

Jessica Hvarfvenius

Supporttekniker

Stjärna på supporten som ger service till våra kunder i nöd.

Medarbetare Alexander Kristiansson

Alexander Kristiansson

Supporttekniker

Stjärna på supporten som ger service till våra kunder i nöd.

Medarbetare Christian

Christian Wallin

Supporttekniker

Lång erfarenhet från restaurang och bar. Har sedan dess jobbat med service och support i kassabranschen.

Medarbetare Stefan Johansson

Stefan Johansson

Installatör & supporttekniker

Kör ut och installerar kassor och kortterminaler hos våra kunder och hjälper till på supporten. Har tidigare jobbat som programmerare och datasupport.

Medarbetare Daniel

Daniel Lazic

Installatör & supporttekniker

Installatör med bakgrund inom IT- och kassabranschen som systemtekniker samt inom försvarsmakten.

Medarbetare Lars Henriksson (Henke)

Lars Henriksson

Tekniker

Även kallad Henke. Gillar ordning och reda och är en mästare på ECR-kassor.

Medarbetare Maria

Maria Rauséus

Ekonomi & Administration

Tar hand om all administration och fakturor för Väst. Har bakgrund inom redovisningsbranschen.

Kontorshund Hälge

Hälge

Kontorshund

Snäll, lugn och gillar att bli klappad. Lägger gärna huvudet i knät på supportmedarbetarna. Hittas oftast i favoritfåtöljen.

STOCKHOLM/Eskilstuna

Medarbetare Beatrice

Beatrice Swedlund

Kontorschef

Arbetar med sälj, service och administration. Uppvuxen i branschen och har jobbat med TruePOS sedan 2015. Tar hand om både nya och gamla kunder. Alltid glad och lite hungrig.

Medarbetare John

John Awabdeh

Försäljningsansvarig Stockholm

Har koll på våra Stockholmsäljares affärer och har jobbat i branschen tidigare. Utbildad ekonom och har många års erfarenhet av försäljning. Dömer dessutom innebandy på förbundsnivå.

Medarbetare Gurre

Gökan Atci

Säljare

Säljare i Stockholm med erfarenhet från restaurangbranschen. Kallas gärna Gurre. Behärskar turkiska och kurdiska i både tal och skrift.

Medarbetare Thomas

Thomas Nilsson

Säljare

Började i kassabranschen 1986 och har sedan dess varit branschen trogen. Har sett det mesta men ser ändå fram emot nya utmaningar.

Medarbetare David

David Annergran Axéll

Säljare (Eskilstuna)

Har efter många år i kassabranschen, och några i fastighetsbranschen, kommit över till oss. Tillhör Stockholmskontoret men utgår från Eskilstuna. Gillar bilar och motorcyklar. 

Medarbetare Thomas T

Thomas Telford

Tekniker

Tekniker med stor erfarenhet av restaurangkök. Arbetat som kock hela livet och dessutom varit delägare i en del restauranger.

Medarbetare Jonas

Jonas Pozsar

Tekniker

Jobbat inom hotell & restaurang sedan 1996 och har nu gått över till att installera kassor. Spelar som alla andra gärna padel på fritiden, och äter fisksoppa.

Medarbetare Sara

Sara Ekman

Tekniker

Service- och installationstekniker som tidigare jobbat inom telekom. Efter flera års klättrande i telestolpar var det dags att sätta ner fötterna på marken. Brinner för nöjda kunder och att få saker att fungera.

Medarbetare George

George Karabet

Tekniker

Installerar och programmerar kassor på löpande band, när han inte byter däck i sin egen däckbytarfirma.

GÄVLE

Medarbetare Lasse

Lasse Swedlund

Platschef & säljare

Går under epitetet ”KassaLasse”. Har över 30 år i branschen men är fortfarande hungrig efter nya utmaningar.

Medarbetare Kristopher

Kristopher Lingvall

Tekniker

Är lugnet själv men otroligt effektiv. En klippa med stor kunskap och alltid uppskattad av kunderna.

Medarbetare Magnus

Magnus Sundström

Tekniker

Hjälper till att installera och programmera kassor. Gillar att skruva och pilla med det mesta. Tidigare erfarenhet från larmbranschen och butikshandeln.