Linnea & Basilika är en sydostasiatisk restaurangkedja med influenser från Vietnam och Thailand. Kedjan grundades 2014 och är döpt efter ägarnas dotter Linnea.

Linnea & Basilika bord
Linnea & Basilika vin
Linnea & Basilika buffé

Lunchbuffén är stor och faller de flesta i smaken. På kvällarna serveras Á la carte med en imponerande vin- och dryckesmeny till. De använder endast färska grönsaker, autentiska kryddor och örter samt kött av hög kvalitet.

”Man får med mycket gratis som franchisetagare”

– Jenny Pham, ägare på Svågertorp

Linnea & Basilika kassa
Linnea & Basilika bord
Linnea & Basilika beställningsapp

Många av kunderna köper med sig takeaway och där är beställningar i appen en stor favorit. En del av restaurangerna har även drive-through.

Restaurangerna i Helsingborg, Ängelholm och Falkenberg är centralägda, men resten drivs av franchisetagare. Restaurangen på Svågertorp är den 11:e i kedjan och ägs av Jenny Pham. Lokalen på 300 kvadratmeter är den minsta i kedjan och rymmer i nuläget 77 luftiga platser.

Linnea & Basilika kundexempel