KUNDEXEMPEL

TORNA HÄLLESTAD LANTHANDEL

Torna Hällestad Lanthandel är en butik, bageri, café och restaurang. De har dessutom konferenser och catering med närproducerad och ekologisk mat. Allt görs från grunden och av det skafferi av råvaror och upplevelser som bygden erbjuder.

I livsmedelsbutiken hittar man ett bra bassortiment med kända märken kompletterat med lokala och ekologiska varor av hög kvalitet. Ett miljöanpassat och lokalt utbud av varor med det viktigaste man behöver till både vardag och helg. Ambitionen är att kunna erbjuda allt som en större butik kan erbjuda, även om de har färre valmöjligheter inom samma produktkategori som en stormarknad.

De har en manuell delikatessdisk med lokalt kött från nöt, lamm, fläsk och lite vilt. Ostarna kommer från Möllans Ost i Malmö. Kylrummet är fyllt med frukt, grönt och svamp från odlare i eller runt omkring byn. Tillsammans med utvalda producenter har de också ett egen sortiment av Lanthandeln-produkter; så som kaffe, lättöl, honung och såklart bröd från sitt eget bageri. Varje vecka kan kunderna även beställa deras middagskasse med ingredienser och recept till fyra middagar för fyra personer.

CAFÉ & BAGERI

Caféet utgör en mötesplats för byborna och ett utflyktsmål för besökare. De erbjuder olika typer av kaffe, hembakat bröd, fikabröd och godsaker från bageriet & konditoriet. TruePOS kassasystem används i alla delar av verksamheten. Gästerna äter och fikar i direkt anslutning till butiken och kan känna doften av nybakat bröd från bageriet. Eller så tar de med sig och sätter sig i den härliga natur som finns precis runt knuten.

Torna Hällestad Lanthandel har sitt eget stenugnsbageri i källaren och levererar bröd av alla sorter till butiken och caféet. Det är ett hantverksbageri som bakar på traditionellt vis med stor omsorg. Dessutom har de en egen konditor som fyller butiken med goda kreationer varje dag.

RESTAURANGEN

I restaurangen serveras lunch dagligen och en trerätters middag varannan helg. De serverar rätter av lokala råvaror efter säsong och dryckesmenyn har också en stark lokal förankring. Dessutom fixar de takeaway-rätter som går att köpa i butiken. Kökschefen Ola utgår från det klassiska franska köket och kombinerar med moderna inslag där smak, syn och struktur är de tre grundpelarna. Olas grundfilosofi är att lyfta fram råvarorna och låta dess smaker tala för sig själva. Tillgången till butiken gör att de kan använda varor som snart går ut i köket, vilket minskar matsvinnet.

De ordnar konferenser och evenemang i en vacker omgivning med god mat. Det finns ett urval av aktiviteter att välja bland och ett antal naturområden att besöka i närheten. De har i dagsläget ett par lokaler i närheten och planerar att bygga ut övervåningen till butiken just för konferensändamål.

Bildgalleri

Boka ett möte för demo

Vill du veta mer? Ring oss direkt eller skicka dina kontaktuppgifter så återkommer vi!