När Sushido öppnade sitt första ställe 2005 var de troligtvis den första renodlade sushirestaurangerna i Malmö. Takeaway var inte särskilt stort på den tiden men det var exakt det ägarna Mikael och Ulrika Örnbåge valde att satsa på. Och med all rätt, för några år senare slog trenden till.

Sushido sushirestaurang Malmö
Sushirestaurang
Takeaway lunchrestaurang

Sushido finns på två ställen idag; Rörsjöstaden och Slottsstaden. De fanns även vid Malmö Live fram till nyligen men valde att stänga den restaurangen i sviterna efter pandemin. Läget är perfekt i normala tider tack vare närheten till många kontor, men av samma anledning har det funkat sämre när många jobbat hemma. De andra två restaurangerna har rullat på bättre och nu planerar de att renovera i Rörsjöstaden.

Fräsch sushirestaurang
Dricka

Deras ambition har alltid varit att servera gästerna fräsch mat gjord på de bästa råvarorna och samtidigt leverera snabb service till bra priser. De var tidigt ute med att lyssna på vad kunderna vill ha. Konceptet är enkelt; kunderna får själva välja vilken kombination av bitar de vill ha. Det blir lätt att beställa och kunderna får vad vill ha.

”All mat görs på beställning. Därför är vi jättenöjda med TrueAPP. Kunderna beställer i förväg och det ger oss tid att förbereda maten.”

– Ulrika, ägare

Det blir ju en del förpackningar när det kommer till takeaway. Sushido har tagit fram egna svenskproducerade förpackningar i papp och försöker på så vis minska sin miljöpåverkan. Dessutom försöker de använda lokala leverantörer när det är möjligt. De menar att konsumenterna idag blir mer och mer pålästa och vill känna till råvarornas ursprung.

Miljövänliga förpackningar
Lokala råvaror
Kundexempel Sushido

Namnet då? Det blev en enkel ordlek. De ville ha med sushi på något sätt så att det skulle vara lätt att förstå vad det handlar om. Att sätta do på slutet betyder ”läran om” eller ”vägen genom” på japanska. På så vis hittade de namnet Sushido, vilket blir ”vägen genom sushi” som dessutom passar bra in på takeaway-konceptet.

Sushido har haft TruePOS kassasystem länge nu. Dessutom var de en av de första som började med TrueAPP onlinebeställningar. När det här med beställningar på nätet började komma och ersätta telefonsamtal hoppade de snabbt på tåget eftersom det är avhämtning som är huvuddelen av deras verksamhet. När TrueAPP kom hakade de på. 

Sushido TrueAPP onlinebeställningar
Sushido kassa & meny

I början fick de kämpa lite med marknadsföring för att få gästerna att beställa. Nu är onlinebeställningar mer utbrett och kunderna är vana. Sushido har valt att använda fina bilder på maten i sin TrueAPP, vilket de tror hjälper försäljningen och underlättar för kunderna när de ska välja.

”Det kändes vettigt att använda TrueAPP när vi redan hade TruePOS. Det är jättesmidigt att få in allt via kassan! Det underlättar att ha en och samma leverantör där allt är integrerat och kommer in i bokföringen.”

– Mikael, ägare.