Blomsterbergs sängar är en renodlad sängbutik med uteslutande hög kvalitet. Den första butiken öppnade i Löddeköpinge 2016 och det var en stor succé. Året därpå öppnade en i Lund och därefter Ängelholm, Kristianstad, Malmö och Växjö. Alla butiker är centralägda av Henric Blomsterberg.

Sängbord
Blomsterbergs sängar
Blomsterbergs sängar

Även om sängkedjan är ny börjar historien redan 1926 då Henrics farfar grundade Blomsterbergs möbler i Eslöv. Familjeföretaget har sedan dess utvecklats och Henrik bestämde sig för att fokusera på kvalitetssängar.

Hästens
Tempur
Blomsterbergs sängar kundexempel

Butikschefen i Lund hävdar att service är a och o för dem och att de är superflexibla för att kunna möta kundens behov. För att nå attraktiva priser gör de stora lagerinköp och har alltid sängar för allt mellan 15 000–90 000 kr på lager. Detta gör att de når en bred kundgrupp och kan ändå leverera hög kvalitet.

Även om de även säljer en del sängtillbehör är det i huvudsak sängar det rör sig om. Butikschefen menar att all personal är väldigt duktiga på att hitta rätt säng till kunderna och är väldigt defensiva i säljprocessen och lyssnar istället mycket till kunden. ”Det viktigaste är att det blir rätt produkt för kunden, sen är det upp till kunden när det blir ett köp”.

Hästens

”Vår ekonomichef är den som är mest nöjd med kassasystemet eftersom han slipper en massa jobb!”

Han berättar att de är extra nöjda med att få in rapporterna från TruePOS kassasystem till deras bokföringsprogram automatiskt.

Butikskassa